Usluge

U našem centru provodimo pregled fizioterapeuta, fizikalnu terapiju, postoperativnu rehabilitaciju, masaže(sportske i medicinske), individualne vježbe, manualnu terapiju te specijalne fizioterapijske tehnike.

Najčešća stanja kojima se bavimo

FIZIKALNA TERAPIJA

Podrazumijeva primjenu kineziterapije terapijskog ultrazvuka, elektroterapije i specijalnih tehnika.

KINEZITERAPIJA

Kineziterapija je primjena pokreta u svrhu liječenja I osnovni je alat u svakom rehabilitacijskom procesu. U našem centru kineziterapiju provodimo individualno prilagođavajući svaku vježbu pacijentu za njegova stanja I potrebe te vodimo evaluaciju I evidenciju napretka.

ULTRAZVUK

Ultrazvuk- podrazumijeva primjenu ultrazvučnih valova sa ciljem dubinskog zagrijavanja i oporavka tkiva. Djelovanje ultrazvuka može biti mehaničko (djeluje kao mikromasaža) biokemijsko (pretvaranje molekula iz gel u sol stanje) I toplinsko (zagrijavanje dublje smještenih struktura).

ELEKROTERAPIJA

Elektroterapija podrazumijeva primjenu električne energije u terapijske svrhe. Ovisno o vrsti struje koji se aplicira povećava se mišićna kontrakcija, smanjuje se podražljivost osjetilnih receptora, šire se krvne žile te se poboljšava izmjena tvari u stanici. Sve to utječe na brže cijeljenje tkiva odnosno značajno smanjenje boli.

EMMETT TEHNIKA

EMMETT TEHNIKA je specijalna fizioterapijska metoda koja može se koristiti s bilo kojom drugom fizikalnom procedurom ili manualnom tehnikom i podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na tzv. Emmett točke, mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka. Uz ostale metode Emmett doprinosi olakšanju boli i nelagode te poboljšava mišićno-koštane i neurološke funkcije kao i otklanjanje stresa te psihičke napetosti. Koristan je kod akutne boli, migrena, nelagode u trudnoći, problema sa sinusima, bolnih stanja u vratu I leđima I problema s limfnim sustavom.

massage, backmassage, swedisclassic massageh-3795693.jpg
MASAŽA (KLASIČNA ILI SPORTSKA)

Dobrobiti masaže su značajne, a kao najvažnije bi spomenuli poboljšavanje sna, uklanjanje napetosti i bolova u mišićima te otklanjanje psihičkih napetosti i glavobolja. Masaža snižava koncentraciju hormona stresa i otklanja napetost, dovodeći tijelo u stanje balansa.